ha történt valami érdekes és figyelemre érdemes

what happened today

what happened today

Valaki mondja meg

2014. október 07. - sz.reka

Már öt hónapja anya vagyok és Panna teljesen életvidám, mosolygós baba, szóval nem csak túléltük az elmúlt időszakot, hanem azt gondolnám elég sikeresen vettük az akadályokat!

Persze elég sok dolog átértékelődött mióta Panna megszületett - ilyen például a reggel fogalma: anno nem gondoltam volna, hogy a hajnali 5:30-as ébredésre úgy fogok tekinteni, hogy juppijé, átaludtuk az éjszakát, nagyon ügyesek vagyunk. Hasonlóan másképpen gondolunk már a fáradtságra is, nehéz elképzelni, hogy régebben mitől fáradtunk el.

Alább csokorba szedtem az elmúlt 5 hónapban bennem felmerülő, kevésbé komoly, néha már-már költői kérdéseimet:

1. Először is nagyon szeretném tudni, hogy a jövőben lesz-e Pannának olyan szokása, ami 2 hétnél tovább tart?Csak mert mire megszokom, hogy hogyan eszik-alszik, stb. addigra az már rég a múlté...

2. Létezik olyan zokni, ami nem csúszik le a lábáról? De most komolyan?

3. Előfordulhat, hogy a szoptatás alatt kihullik az összes hajam? Már most úgy érzem, hogy kopaszodom... Arról nem is beszélve, hogy a lakás lassan úgy néz ki, mint egy fodrász szalon sepregetés előtt.

4. A csecsemő hasfájásnak lesz egyszer orvosi ellenszere? Úgy értem, olyan, amelyik tényleg működik? Ehhez kapcsolódó kérdésem, hogy azok az anyukák, akiknek soha nem volt hasfájós a babája, nem unatkozott az első pár hónapban? 

5. Van olyan kérdés a csecsemők gondozását illetően, amiben teljes az egyetértés, vagyis ugyanazt mondja a védőnő, a gyerekorvos, a nagymama, barátnő és a szakkönyv is?

6. Mikor fogok legközelebb nyugodtan, ülve enni, megszakítás nélkül?

7. Régen is ölni tudtam volna egy moziért? Vagy csak egy filmért otthon, a kanapén? Na jó, akár egy sorozat epizódjáért....? 

8. Ugye gyerek súlyával egyenes arányban nő az önállósága is? Panna ringatása, cipelése súlyosan fájdalmas nyomokat hagy a hátamban és a nyakamban. Nem járhatna egy személyi masszőr alanyi-anyai jogon?

9. Ha valaki Riksának hív, az bóknak számít?

10. Mikor kezdenek el az ismerőseim törölni a közösségi oldalakon a baba fotók miatt? 

11. Hogyan élhettünk eddig Tesco házhoz szállítás nélkül?

12. Ugye még nagyon sokáig ilyen übercuki, finomszagú kisbaba marad? Csak mert már most érzem, hogy hiányozni fog ez az édes állapot, ha majd megnő...

A bejegyzés trackback címe:

https://rdiary.blog.hu/api/trackback/id/tr586767111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása