ha történt valami érdekes és figyelemre érdemes

what happened today

what happened today

Budapest Pride 2013

2013. július 01. - sz.reka

A hétvégén elstartolt a Budapest Pride fesztivál, ott voltunk a megnyitón a Toldi moziban - rengeteg emberrel együtt, alig fértünk el a teremben. Nekünk végül a nagyterem színpada előtti bal sarokban jutott hely, a padlón, és nem mi voltunk az egyetlenek, akik törökülésben ültük végig a megnyitót. Szóval népszerű volt a nyitóprogram, biztató, biztató! Az is biztató továbbá, hogy úgy tudjuk, idén végre elsőre engedélyezték a felvonulást, ami egy kedves barátunk szerint több mint gyanús, bizonyára kompromisszumok árán - meglátjuk!

Tavaly nagyon bejött nekünk a Pride mozifesztiválja, ahol igen jó filmeket lehetett megnézni, ez viszont idén sajna elmarad. Lesz azért program, tessék szemezgetni:http://2013.budapestpride.hu/

A megnyitót Veiszer Alinda vezényelte, volt versolvasás Péterfy Borival, performansz és díjosztás, kitűnő beszédet mondott Fischer Iván. Politikusaink is jelen voltak, Bajnai Gordon például az első sorban nagytotálban nézhette végig, ahogy a performansz során Gergye Krisztián táncos-koreográfus alsónadrágra vetkőzik. Biztosan izgult, hogy maradjon a gatya, de nagyon konszolidált fejet vágott végig! :)

És tanultunk egy új kifejezést is tegnap, ugyanis a Budapest Pride a Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű és Queer közösség fesztiválja (LMBTQ). Ebből nekünk a queer volt ismeretlen, úgyhogy rágugliztunk: QUEER = A queer szó jelentése eredetileg ’furcsa, különös, szokatlan’. Napjainkban jelentése minden olyan emberre vonatkozhat, aki nem kizárólagosan heteroszexuális, azaz bármi módon "kilóg" a társadalom hagyományos sémáiból. A kifejezés tágabb értelmezésben a szexuális kisebbség korrekt és diszkrét meghatározása. A közelmúltban az angol és a nemzetközi szakirodalomban is teret nyert; szakszóként magyarul is előfordul.


Íme néhány kép, amit a kedvezőtlen fényviszonyok között ki tudtam hozni a telefonból:

image.jpeg

image_1.jpeg

image_2.jpeg

image_3.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://rdiary.blog.hu/api/trackback/id/tr245386824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása