ha történt valami érdekes és figyelemre érdemes

what happened today

what happened today

Fogadalmak idején

2013. január 02. - sz.reka

Elkezdődött a 2013-as év is. Olyannyira elkezdődött, hogy már az irodában ülök és a dolgos hétköznapok egy pillanat alatt visszafoglalták jól megérdemelt helyüket az életemben. Még némi halvány emlékem van arról, hogy milyen volt a kellemesen pihenős vagy éppen családban és barátokban tobzódós ünnepi hangulat, de szerintem pár óra és teljesen eltűnik… Ideje szembenézni azzal, hogy ez az év elkezdődött.

Tettem-e fogadalmakat az évre? Az igazság az, hogy nem hiszek ezekben a fogadalmakban, nem nagyon jöttek be eddig, de valahogy soha nem bírom ki, hogy ha hangosan nem is, de magamban, szépen halkan, gondolatban megfogalmazzak egy-két fogadalmat, hiszen az újrakezdés érzése ilyenkor akaratlanul is beférkőzik.

De mi van akkor, ha hivatalosan is teszek fogadalmat, leírom, sőt közzéteszem?? Lehet, hogy pontosan ez kell ahhoz, hogy kötőereje legyen?!?

Próbáljuk ki! Ezennel a 2013-as évre szóló fogadalmaimat az alábbiakban foglalom össze:

1. Több időt fogok hagyni magamra/magunkra!! Le a túlszervezett, túlzsúfolt élettel, tudatosan vigyázni fogok arra, hogy nyugalomban, pihenésben is legyen részem/részünk.

2. Több mozgás! Ezt valószínűleg minden második ember megfogadja, klasszikus fogadalom. Persze azért válhatott klasszikussá, mert alapvető fontosságú, mégis hajlamosak vagyunk elhanyagolni. Egyébként hozzáteszem a 2012-es év több mozgással telt, mint a 2011-es, szóval jó úton haladok… azt hiszem.

3. Tudatosabb megtakarítás!! E tekintetben is komoly fejlődést tanúsítottam 2012-ben, de elégedetlen vagyok, többet akarok! :)

Ennyi bőven elég lesz- talán sok is! Íme tehát a hivatalos 2013-as, általatok is számon kérhető fogadalom-listám. És mi lesz, ha elbukom? Nem is tudom… ilyen következményeket nem szokás megfogalmazni, ugye? :)

Kinek van még újévi fogadalma? Vállalom a számonkérést!! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://rdiary.blog.hu/api/trackback/id/tr794992205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása