ha történt valami érdekes és figyelemre érdemes

what happened today

what happened today

Dunyha a város szélén

2013. január 09. - sz.reka

Vasárnap kora délután elmentünk ebédelni egy helyre, amit eddig nem ismertünk, és nagyon kellemes meglepetésben volt részünk. A Dunyha Étterem nem a belvárosban van, kell egy kicsit kocsikázni érte, de nekünk megérte, és úgy láttuk másoknak is, mert éppen csak hogy akadt egy szabad asztal nekünk is.

Az enteriőr nekem nagyon bejött, olyan igazi rusztikus-country style, liba témára ráerősítve.

FTmLUuN4.jpg

  

lbs0HGJR.jpg

(a kép megtévesztő, a hely nem volt üres, csak mi délután 4 óra körül fejeztük be az ebédet, addigra már szépen lassan kiürült, mindenki megebédelt)

 Mikor leültünk az asztalunkhoz, a pincér felvilágosított minket, hogy ma sunday brunch van, vagyis nem á la carte a kiszolgálás, hanem 4000,- Ft ellenében annyit eszünk és iszunk (!) amennyit akarunk. Bevallom nem vagyok az all you can eat műfaj rajongója, mert egyrészt nem tudok sokat enni, másrészt nem is akarok sokat enni - jót akarok enni. Mivel azonban a hely hangulata és az asztalokra kirakott menükártya nagyon csábító volt, így nem gondolkoztunk, ettünk!

I2EsYeva.jpg

Az ételek finomak voltak, volt egy-két fogás, ami kiemelkedően jó volt, és volt olyan, ami csak simán jó, de mivel nem ettük végig a kínálatot - bár egyetleneM megpróbálta - így nem tudjuk mit tartogatott volna még a többi fogás. Van egy kemencéjük is, ebben készítik többek között a házi kenyereket, pékárukat, az egyik szakács pedig elmondta, hogy maga füstölte a húst, amit kínált.

ZrnelSH7_.jpg

A kiszolgálás viszont szuper volt, nagyon kedves volt mindenki. A hangulatunkat pedig teljesen feldobta az, hogy sűrűn elkezdett havazni odakint, így a téli-vasárnapi faházas-Holle anyós feeling teljesen magával ragadott minket. Ja, és élő zene kísérte a vasárnapi ebédünket, húzták aláfestésnek a cigánymuzsikát, de nem tolakodóan - legalábbis minket nem zargattak. Az élőzene szüneteiben pedig Budapest Bárt hallgattunk, ez nekem mondjuk jobban tetszett.  

yHw5uXLI.jpg

A Dunyha egyébként libaétteremként hirdeti magát, ami tök jó, mert szeretjük a libát, de nem kell aggódni annak sem, aki nem akar libát enni, van más is a kínálatukban. (Zárójelben jegyzem meg, hogy a kávéhoz volt laktózmentes tej, amit én nagyra értékelek, mert meglepően kevés helyen van - nagyobb kávézókban/kávéházakban sem tudnak vele legtöbbször szolgálni. Szóval plusz pirospont nálam ezért!)

Ebéd után pedig mindenképp érdemes egy nagyot sétálni: a friss levegő, a csend és a nyugalom felemelő! Szóval erősen ajánlott program!

 GZepLfFM.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rdiary.blog.hu/api/trackback/id/tr335007093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása