ha történt valami érdekes és figyelemre érdemes

what happened today

what happened today

Szatyros lettem

Bejegyzés alcíme...

2012. július 26. - sz.reka

Utóbbi időben, ha tehetem, keresem a természetes-bio-natúr megoldásokat, legyen szó étkezésről, mosásról, szépségápolásról; vagyis igyekszünk otthon tudatosabbak lenni.

Így leltem rá a Szatyor Egyesületre, akik most a legnagyobb kedvenceim étel beszerzés területén. A lényeg a következő: ez a közösség azt tűzte ki célul, hogy nekünk nagyvárosi embereknek is elérhető legyen a jó minőségű, bio minősített, vagy kíméletes gazdaságból származó élelmiszer. Beregisztrálsz a honlapon, leadod a rendelésedet és minden héten csütörtökön egy szatyorral elmész az átvevőpontra, ahol megkapod a megrendelt termékeket: zöldségek, gyümölcsök, sajtok, szörpök, kenyerek stb. Mivel minden a kistermelőktől származik így mindig idény gyümölcsöt, zöldséget tudsz venni, ami éppen terem!

Nekem nagy szerencsém van, mert a két átvevőpontjukból az egyik elég közel van hozzánk, így hazafelé menet csak beugrom a finomságokért.

A náluk történő vásárlás nagyobb tudatosságot igényel és talán eltér az eddig megszokottól - nem beugrasz a sarki boltba hazafelé, vagy a hiper-szupermarketbe a hétvégén, hanem előre kigondolod, hogy az éppen kapható élelmiszerek közül melyiket szeretnéd és érte mész. Cserébe viszont ők elhozzák neked Budapestre a finomságokat. Megéri! :)

Ha belépsz az egyesületükbe - csekély tagdíj fejében - minden vásárlásból adnak 10% kedvezményt és egyéb programokon is részt tudsz venni, mert a Szatyorbolt nem csak a termékeket hozza el, de időnként piacokat, találkozókat, közösségi programokat is szervez.

Megfigyeltem egyébként, hogy nekünk nagyvárosi embereknek olyan egzotikus és izgalmas, ha valamilyen ételt, zöldséget, gyümölcsöt magunk állítunk elő vagy látjuk, hogyan jön létre: ez az új felfedezés vezet olyan projektekhez, mint a belvárosi parcellákon történő kertészkedés, a termelői és kézműves piacok térnyerése romkocsmákban, parkokban, paradicsompalánták minden erkélyen. :) A legújabb trend a bio-natúr-termelői termékeket helyezi előtérbe, nemcsak az ételek, de a szépségápolás területén is: kézzel készített natúrszappanok, testápolótömbök, biosamponok, home made kozmetikumok lepik el a fürdőszobánkat. Szerencsére ezek a termékek nagyon finomak, jó minőségűek és legfőképp egészségesek, úgyhogy ezt az új trendet mi is nagyon támogatjuk!

Ma csütörtök van, úgyhogy fogom a kis szatyromat - ami a tudatosság jegyében természetesen egy zöld vászontáska - és irány a Szatyorbolt, felveszem a heti rendelést: zeller, paradicsom, sajtok és joghurtok! Nyamm.

A bejegyzés trackback címe:

https://rdiary.blog.hu/api/trackback/id/tr154679578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása